Planera sin semesterresa

onsdag, 30 april 2008 10:35 by Admin

Nu går man i solen och glassar och märker att de vårkänslorna man har längtat efter äntligen har dykt upp. Och vad gör man som familjefar då? Jo, man börjar planera sin semester.

Har kollat runt lite grann och står i valet och kvalet huruvida man skall se Sveriges norra sida eller om det blir sydliga breddgrader. Med tanke på att mina barn inte ens är året fyllda så känns det mest troligt att det blir någon form av husvagnssemester i Sverige. Så säger jag iofs varje år och så blir det en restresa till europa eller inget alls i slutändan.

Men om man då lägger fram lite plus och minus. Vad finns det att se runt om i Sverige?
Kanske skulle man paddla kanot i någon trevlig miljö? Vad finns det att välja på då, jo jag hittade en kul idé på google, nämligen kanotpaddling i Småland (Isaberg). Men ärligt talat, hur kul kan det vara?

Njae, det blir nog att fundera lite till och vill det sig riktigt illa blir la det ett besök i Borås på djurparken, knalleland eller ngt annat trist.

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Alla ratar Bingolotto = Inga pengar till föreningslivet

torsdag, 24 april 2008 08:33 by Admin

Jag är själv ingen stor fan av Bingolotto men som aktiv föreningsmänniska måste jag säga att detta är tragiskt. Ingen av sveriges stora tv-personligheter vill lyfta fram bingolotto och föreningslivet till de glansdagar som en gång fanns. För de som inte vet så kan jag säga att idrottsklubbarna runt om i sverige är redan halvt knäckta för att det går så dåligt för Bingolotto. Klubbstugor förfaller, planerna ser ut som åkrar och det blir förra årets dräkter, IGEN!.

Att ingen vill ta över är dumt nog men att det finns ganska stora troligheter att det läggs ner skulle bli döden för vissa idrottsklubbar. Bingolotto har trots allt varit den största inkomstkällan i många år nu. Om det skulle läggas ner kräver jag att det kommer något nytt som tänker på föreningslivet.

Nä, jag tycker man skall ta tag i detta folkspel och se till så att vissa folk får tillbaka den underhållning och spänningsmoment som fanns på lördagar. Se till målgruppen, visst är det lättare att få Greta 82 att titta på TV en lördagkväll än Bosse 19 som skall ut på krogen så fort ett tillfälle ges. 

Ett tips för att få båda kanske, slå ihop Bingolotto med ett annat proram som är kultförklarat, typ Allsång på Skansen!

 

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Tags:   spel, idrott, inkomst, bingolotto
Categories:  
Actions:   E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | Comment RSSRSS comment feed

Äntligen renovering av mitt badrum

torsdag, 17 april 2008 08:48 by Admin

Jag har längtat så in i bänken på att göra i ordning mitt badrum och nu äntligen fick bostadsrättsföreningen tummen ur. Fördelen är att jag får välja precis själv vilken blandare, dusch, tvättställ och färger jag vill. Detta skall givetvis ske inom speciella referensramar.

Jag funderar starkt på att lägga naturstensklinker på golvet och välja lite mer retro i inredningen. Känner att jag skall försöka hitta lite inspiration i olika tidningar så att man kan få en bra helhetslösning. Men jag lovar att ni skall få följa detta bygge på min blogg och då med bilder, mer text etc.

Just det ja, under tiden får la jag duscha hos min svärmor, ARGH!

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Dreamhack - en ickesocial sammankomst

torsdag, 17 april 2008 08:38 by Admin

Hmmm...måste skriva om en sak jag såg på idg.se idag. Möjligheten att jag får mothugg är väl ganska stor men man måste ju få skriva vad man tycker. Dreamhack är på väg mot biljettrekord.

För mig som vanlig datoranvändare är det svårt att fatta hur just Dreamhack kan vara så stort. Dit kommer många som egentligen bara har ett socialt liv framför datorn. Deras kompisar heter oftast WoW, Counter-Strike, Battlefield eller vad det nu kan vara. Just det ja, man e ju kompisar med dem i sin klan också och dessa personer har man aldrig träffat. (den enda anledningen med ett lan, kanske)

Att åka dit för att spela mot andra klaner låter bara fånigt för nu när internet är såpass snabbt så gör det ingen skillnad på hastighet om det är via nätet eller LAN. Dessutom är ju DC-hubbar etc. förbjudet på Dreamhack nu mer (tror, jag). Därför ser jag ännu mindre anledning att åka på LAN.

Nä, datornördar, hör upp! Tag en semester istället för att sitta i en illaluktande hall. Då får man frisk luft istället för fyrkantiga ögon.

Just nu värderat 1.0 av 2 människor

 • Currently 1/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Tags:   dreamhack, dator, lan
Categories:   Övrigt
Actions:   E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | Comment RSSRSS comment feed

Internet en skattkista?

måndag, 14 april 2008 09:15 by Admin

När jag satt hemma i helgen såg jag att reklamen dök ner i brevlådan. Nyfiken som man är så givetvis så kollade man vilka erbjudanden som fanns. Hmmm...trosor, böcker, omega 3 och en massa annat tjafs. Det som dock gjorde mig oroad var att min flickvän hittade ett erbjudande från Vi föräldrar. Själv är man ganska skeptiskt till sådant här och var egentligen erbjudanden speciellt bra. Och var det det billigt framför allt? 69:- för tre nummer.

Nä, jag gick in på internet och till min stora förvåning så hittade jag ett erbjudande på internet där man kunde fixa samma paket för 49:- samt att man fick en DVD med Pippi på köpet. Måste ju erkänna att man är en köptorsk och därför nappade på detta erbjudande. Ja, ja...Tjejen fick ju som hon ville och jag kan kolla på Pippi Långstrump hel dagarna.

Bli den första att värdera denna post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5