En pokerspelares knäckande berättelse

tisdag, 1 april 2008 10:31 by Admin

Jepp, nu har jag tagit igen mig lite och tänkte berätta hur det gick i Genting Stanleys National Poker Championship i Southend.

När man kom till turneringslokalen började jag faktiskt fundera på vad jag gjorde där. Där satt helsponsrade pokerspelare, spelare med hattar och solglasögon överallt. Måste faktiskt säga tt respekten kom krypandes direkt och jafg kände att jag skulle slå ur underläge

10.000 i startmarker, 45 minuters blinds och turneringen var igång. Efter ca. 10 händer plockar jag upp 9 9 och floppar A K 9 och lyckas hitta trissen, turn K, river X. Och där hade jag redan vunnit 3000 marker eftersom min motståndare hittade esset.

Sedan spelade jag riktigt bra och spelade upp mig till ungefär 17000 efter lite bettar på tomma kort. Nu började det kännas riktigt bra. Som alltid så kommer ju ett bakslag när man minst anar det. Hittar A A och höjer preflop och får syna av en. Flopp Q J 4, mums! Bettar hårt och får ytterligare en syn. Turn 6 och jag slår ut ett pottbett vilket innebär att han måste syna mer än en tredjedel av hans stack och döm av min förvåning när han synar ytterligare en gång. Nu börjar jag fundera på om han synade med Q J preflop. River 10...Jag fegar ur lite och checkar vilket innebär att han slår ut 3000. Jag tänker, tänker, tänker...va f-n kan han ha? Borde inte syna men kan inte släppa mina ess och gör det ändå...Han visar upp A K och får in en stege på river. Hur i H-VETE kan han syna helt tom på turn med över en trejedel av sin stack! MIFFO, tänkte jag.

Nere på 7000. Börjar spela bra igen efter att varit helt knäckt en stund. Men åker på en mina igen lite senare...5400 i marker. En halvtimma/timma med att bara hitta skräp hittar jag 9 9 igen.  Jag limpar den för att få en höjning och sedan gå all-in. Men ingen höjer, argh! Flopp 6 6 4. Måste betta för att kunna ta potten och bettar ut 2000. Alla lägger sig utan han jämte mig som ställer mig all-in. Jag är redan potcommitad och är tvungen att syna och givetvis visar han upp 6:an. Turn 3...Tack och hej! tänkte jag. River 9 och jag drar ut honom med en 2-outare. Detta har nog aldrig hänt innan och jag skäms lite för att ta den potten. 13000 i marker ungefär.

Lite senare ställs jag mot samma kille igen som går all-in med 77 och jag synar med A K. Lyckas hitta både esset och kungen och han är ute. Jag har nu ca. 17000 i marker.

Sedan kommer det som alltid händer. Jag blir helt tom och plockar upp pisshänder i över en timma. Synar lite floppar och ligger nu på ca 13500. Missar en står pott när jag sitter med A 10 och floppar 10 9 8...Två i spader. Jag bettar han ställer mig all-in och jag är tvungen att lägga mig.

Pisset är tillbaka och jag hittar inga händer. Någon timma senare så hittar jag 10 10 i bigblind. Alla utom 2 limpar fram till mig (blindsen är 400/800) Jag sitter med ca. 8000 i marker. För att sno potten så ställer jag med dem korten och alla lägger sig....UTOM smallblind som synar. Märkligt att han inte höjt tänker jag och känner att jag är favorit. Han visar upp KK...och där var jag ute! Hatar folk som limpar höga pocket, men men, han borde höjt för att inte riskera ngt.

Känner ändå att jag gjorde en bra turre och måste säga att jag fått mersmak på det här med livepoker. Vem vet var det kan bli nästa gång ;)

Just det ja...Hålpipan är nöten!

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags:   poker, turnering, fisk, gsnpcs
Categories:   Poker
Actions:   E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | Comment RSSRSS comment feed

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

  Country flag

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]